Search

Dom > Vijesti > Sadržaj
Kada kampovanje na Aljasci dobije malo dosadan
Sep 01, 2017

Za sve spoljašnje izglede, noć Aljaske je mirno. Ja sam u svom šatoru nakon čitavog dana ranjavanja, ušuškan i spreman za spavanje. Kamp se nalazi u podnožju prelepe neimenovanog planinskog korita, a u blizini se potoka. Ptice lete oko vode. Ljeto sunce je nisko i boje meda. Uz krevete za kampiranje , biće zgodno.

Niko mi nikad nije ponudio "časove za kampovanje", a možda sam i premlada kao izviđač da bih dovoljno pažnje i pažnje posvećivao nekoliko puta o kojem smo pričali o preživljavanju i uspomenu na izvanrednom prostoru.

Stoga, ne mogu se označiti kao jedan od najgorih kampera na zapadnoj hemisferi. Većina mojih pokušaja ulaska u prirodu u prošla kampovanja nije rezultirala nikakvim spavanjem, brojnim komarcima i mamcima, prljavom odjećom, smrdljivim tijelom i, vjerovatno, lošim dahom. U onim danima ili noćima kišo je u dobru mjeru.

Džejmson kaže da ako se kampujete u području sa živim morskim plodovima poput školjki, možete ih oštetiti s dna stena i baciti ih šolju belog vina koji se sipa u posudu. On upozorava da ih jede samo ako se granate otvaraju kada se kuvaju. Ako se ne otvore, ne jedete.

Kampiranje automobila je obrnuto iz kampa za kampovanje. "Donesi sve", kaže Jameson. "Donesite svoj omiljeni jastuk, donesite naduvavanje dušeka - donesite dva od njih. Nema razloga da ne bude stvarno ugodno. "Kad je u pitanju auto kampovanje, komfor je kralj. Delila je neke detalje o tome kako je noge praktično vezivale noge. Podsjetnik ovdje je za ribare i druge ljude koji bi mogli naići na njega, kako bi uklonili ribarsku žicu u blizini riječne obale. Komforno i praktično sa vojnim kamp kućama kada pecate. Što se tiče tih ljuljača, to uključuje i jednu za koju nikad ranije nisam čuo - napravio je "ekspresni zamah", tako da odrasli mogu da se okreću dok su se suočili sa detetom.

Naravno, postoji Youtube verzija kampiranja, sa zvukom švercana, sova i pucanjem vatre. U svijetu gdje smo sve više i više od stvarnih aktivnosti, virtuelni preuzmu. Dijete možda misli da je kampiranje, ali ako je na njegovom telefonu ili računaru, to nije prava stvar. Sada, više nego ikad, potrebna nam je prava stvar.


Povezane vijesti