Search

Dom > Vijesti > Sadržaj
Ultrazvučni sondi za medicinu
Jun 11, 2018

Medicinske sonde dolaze u dve primarne sorte: instrumenti ili supstance. Obje se obično koriste za istraživanje područja tela koje možda nisu lako dostupne. Prethodne sorte uključuju zubnu sondu, analnu sondu i sondu za rane. Instrumentalne sonde se dalje mogu klasifikovati prema izgledu i nameni, kao što je ravna sonda, sonda za sonde i sonda za bubanj. Supstance koje mogu služiti kao medicinske sonde kreću se od DNK do radioaktivnih izotopa.

Ultrazvučne sonde dolaze u različitim oblicima i veličinama za upotrebu sa različitim delovima tela. Najčešći tipovi sondi se koriste eksterno i veličine sapuna sapuna, i uglavnom su ravni ili blago zakrivljeni na odašiljanju. Vaginalne ultrazvučne sonde su posebna vrsta sonde koja se koristi tokom rane trudnoće kako bi se otkrilo prisustvo i lokacija fetusa. Ova vrsta ultrazvučne sonde se ubacuje direktno u vaginu kako bi se dobila slika materice, i da je duži i vitak od sondi koji se koriste na spoljašnjem delu tela. Slične sonde su dizajnirane da budu ubačene u rektum ili jednjak, da bi se vidjeli dijelovi debelog creva, prostate, želuca i drugih unutrašnjih organa.

Najsavremeniji prenosivi ultrazvučni uređaji Yana imali su pristup mogućnostima povezivanja sa pametnim telefonom, što je rezultiralo u ultrazvučnim sistemima smartphone-a, pri čemu bi smartphone mogao djelovati kao monitor u kome će pacijent / zdravstveni radnik gledati ultrazvučne slike u realnom vremenu.

Molimo pažljivo rukujte sondama. Koristite samo sredstva za čišćenje, dezinfekciju ili gelove koji su navedeni u našem priručniku za rukovanje sondama. Nepravilno rukovanje može ozbiljno oštetiti sondu. Oštećenja uzrokovana padom ili udaranjem sonde na drugi objekt, ulaskom ili izvlačenjem kabla, takođe nisu obuhvaćena garancijom. Osim toga, akustična sočiva i kristalni elementi mogu se oštetiti ako se sonda isprazni ili udari u drugi predmet. Rešavanje kablova sonde ili oštećenje kućišta može ugroziti električnu sigurnost sonde.

DW-UP000.jpg


Povezane vijesti