Search

Dom > Vijesti > Sadržaj
Upotreba za usisne uređaje
Jun 02, 2018

U medicini, ponekad su neophodni uređaji za stvaranje usisavanja. Usisavanje se može koristiti za čišćenje disajnih puteva krvi, slime, povraćanja ili drugih sekreta kako bi pacijent mogao da udiše. Sukcija može sprečiti plućnu aspiraciju, koja može dovesti do infekcija pluća. U plućnoj higijeni usisavanje se koristi za uklanjanje tečnosti iz disajnih puteva, kako bi se olakšalo disanje i sprečio rast mikroorganizama. U operaciji usisavanje može se koristiti za uklanjanje krvi iz područja na kojoj se operira da bi hirurzi mogli da gledaju i rade na tom području. Usisavanje se takođe može koristiti za uklanjanje krvi koja je izgrađena unutar lobanje nakon intrakranijalnog krvarenja. Usisni uređaji mogu biti mehaničke ručne pumpe ili baterije ili električni mehanizmi.

Aparati za usisavanje su aparati koji se koriste za uklanjanje supstanci kao što su krv, pljuvačka, sluz i povraćanje sa disajnih puteva osobe. Prenosiva usisna jedinica može sprečiti plućnu aspiraciju i olakšati disanje. Snabdevanje usisnim mašinama obuhvata bakterijske filtere, kanistere za sakupljanje i komplete za cijev za aspirator. Medicinski aspirator sprečava ulazak i oštećenje fluida i drugih zagađivača. Ovi dodatni pribor će učiniti da se brinete za sebe i svoj medicinski usisni uređaj. Koristeći vakuum koji stvara mašina, sekret se prikuplja cevima povezanim na kanister za sakupljanje. Sakupljeni sekreti sadrže bakterijske i virusne mikrobe. Temeljno, često čišćenje je od suštinskog značaja za sprečavanje rasta i širenja bakterija. Čišćenje kontejnera za poskupljenje nakon svake upotrebe smatra se dobrom praksom od strane zdravstvenih radnika. Operite i osušite ruke i prikupite snabdevanje. Ako želite, stavite rukavice i drugu ličnu zaštitnu opremu. Uklonite usisni kateter i cevčice iz kanistera za sakupljanje. Isključite kanister sa mašine. Uzmite kanister u kupatilo. Skinite poklopac od posude i odložite sakupljene sekire u toalet. Isperite toalet. Isperite posudu za sakupljanje i poklopite toplom vodom.

Za one koji imaju probleme sa disanjem, kompresorski sistem nebulizatora se koristi za isporučivanje medicinske magle koja otvara dihalni sistem i olakšava disanje. Nosimo veliki izbor medicinskih kompresora, uključujući ručni sistem, pedijatrijski nebulizator i isporuke nebulizatora.


Povezane vijesti