Search

Dom > Vijesti > Sadržaj
Treba se platiti nosačima za prevoz ranjenika
Oct 20, 2017

Svakodnevni život usled nesreća, prirodnih katastrofa, trovanja hranom, trovanja, srčanih oboljenja i drugih nesreća prouzrokovao je lične povrede, ako svako od nas može da savlada osnovni zdrav razum prve pomoći, verovatno će dobiti vrijeme za spasavanje od 120 za spasavanje život. Dakle, šta treba da obratite pažnju kada nosila nosi ranjene?

Način prenošenja žrtve na nosila: dva nosača nosi klecanje na desnoj nozi, jedna ruka drži ranu glavu i ramenu, druga drži ranjen struk, a druga ruka drži ranjenu karlicu, a druga drži ranjenike koljeno.

Kada su ranjeni trezni i gornji ekstremitet nije povređen, rukavica na glavi od nosiljke na vratu nosača , a drugo nosač za nosače istovremeno stoji, biti ranjen na nosilima, nosila na kopču trake; Kada premještate ranjenike na nosilima na frakturu kičme, treba ga pomjerati osoba broj osobe, osoba koja je zadužena za fiksiranje glave glave, Držati glavu u pravom položaju s torzo i držati vrat nepomični. Preostali 3 muškarca skakali su na istu stranu ranjenika, dva držeći torzo, jedna osoba koja drži donje udove, zajedno stoji, biti ranjena na nosilima; do sanduka grudi ranjenih da se prevezu brojevima ljudi, svi se čuče na jednoj strani ranjenika, osoba koja drži rame, osoba koja drži struk i zadnjicu, druga koja drži pravo i zatvori dva donja udova, Takođe ustane i staviti ranjenike na teška nosila. Ako ga nosi, to treba uraditi sa strane, sa grudima i karlice povezanim zajedno, a ranjenika na nosila.

Položaj oštećene osobe na nosilima: ozbiljna povreda, umerena povreda, povreda grudnog koša sa dispnejom treba pola ležišta; za kraniocerebralne povrede, maksilofacijalne povrede i opštu anesteziju povređenih, glava treba okrenuti na jednu stranu, u slučaju da je zadnja kontrakcija jezika uzrokovala asfiksiju; povređeni bi trebali uzimati leđa i postaviti mali jastuk u vrat da bi sprečili pomeranje glave ili levo. Da se nameštaju jastučići ili sandale sa obe strane.

U tranzitu, ranjeni moraju biti okrenuti svake pola sata, paraplegija i opekotina velikih površina, a vakumska nosila se mogu koristiti za pokrivanje rane, a onda će se žrtva pretvoriti u jednom pravcu. Nakon povređenih, koža njenog udubljenog dela treba masirati i negovati. Kada maršira, ranjena glava treba da bude ispred noge kako bi posmatrala lice, lice i dah ranjenika.

Prilikom transporta ranjenika sa infuzionim cevima i bočicama za infuziju, moraju ih pratiti medicinske sestre. Glavni zadatak medicinske sestre je zaštita cevi za transfuziju i drenažne cijevi i posmatranje izraza lica i kretanja ranjenika. U hladnim uslovima za prevoz ranjenika na nosilima treba obratiti pažnju na toplo, može se koristiti u vrećama tople vode i vojnim bojama za vodu postavljenim u odeću. Kada rukovodite ranjenima tokom sezone kišnih vremena pokrijte Pončo kako biste sprečili kišu. U vrućim uvjetima za nošenje ranjenika, treba izbjeći povređene da budu izloženi suncu kako bi se spriječilo zagrevanje. Tokom transporta treba obratiti pažnju na promjenu povrede povređenog i trebali bismo vršiti prekidanje pritiska da bi zaustavili krvarenje. Za pacijente sa teškim bolom i bez povreda stomaka može se davati lekovima protiv bolova, treznom i bez gastrointestinalne povrede povređenih može se dati topla voda za piće. Prilikom transporta na daljinu, zavoj i pribor moraju biti prilagođeni kako bi ranjenici pomogli u defekaciji, jedenju i preokretu. Za nemirne ranjenike koristite zavoje da bi se vezali za njihove udove, sprečili ih da izvlače cijevi, uklanjaju obloge i sprečavaju ih da uvijaju nosila.


Povezane vijesti