Search

Dom > Vijesti > Sadržaj
Splint po redu da bi se olakšao prelom preloma u relativno statičkim uslovima zarastanja
Jun 20, 2017

Splint ili zavoj za popravku splinta od drveta, bambusa, kartona ili plastike na restauriranom tijelu preloma kako bi se olakšalo zarastanje preloma u relativno usmjerenim uslovima, s korak po korak Funkcionalna vježba za promovisanje zarastanja loma i oporavak funkcije udova tretmana. Poznat i kao terapija foldera. Zajednička oprema ima specifikacije veličine, različite oblike Splinta, kablovske vezice ili zavoje, fiksni jastuk, materijal jastuka. Zajedničke metode: ① metoda zavoja. Posle smanjenja preloma, povređeno područje pričvršćeno za obuću ili posteljinu, sa zavojem za zavoj, postavljanje podmetačkih pločica i Splint-a, vanjske kravate. Nastavak metode zavoja. U Splint izvan zavoja sa nekoliko slojeva nakon postavljanja drugih šipki, a zatim vezani fiksni.

Završna fiksacija škafa je samo početak terapije, fiksiran na prelom posle potpunog oporavka, prema promjenama u stanju da se podesi položaj i opterećenje. 1-2 nedelje kasnije uz pomoć lečenja preloma doprinosi funkcionalnim aktivnostima. Ova terapija je pogodna za sve vrste preloma. Jednostavna fiksacija splinta za frakture dugih ekstremiteta udova; super-artikularna fiksacija splinta za čvrstoću površnih preloma zlih zgloba i proksimalnih prelomnih metafiznih zglobova; lumbalna fiksacija za torakalne i lumbalne prelome; karlični džep za prelom karlice. Pored toga, u isto vreme može se kombinovati i sa kostnim vučenjem i fiksiranjem škafa i drugim metodama.

1, gips / Splint / brace spoljna fiksacija je doktor za vaše stanje da se liječi;

2, gipsa / Splint / brace spoljne fiksacije, u vašem tretmanu može biti privremeni način fiksiranja, može biti radikalan tretman;

3, u toku tretmana, možda će se trebati prilagoditi, zamijeniti i odgovarati višestruki rendgenski film i CT itd., Ako je fiksiranje smanjenja loma potrebno, možda ćete morati dobiti tretman;

4, gipsa / splinta / zagrada kao sredstva spoljne fiksacije, ali takođe ima i prateće komplikacije. Na primer, sindrom interuzionog kompartmenta, otok, rase pritiska, piling, čvrstoća u zglobovima, atrofija mišića, osteoporoza disuse, nervna paraliza i tako dalje.

Slijedi prihvatanje fiksiranih gipsa / splinta / zagrada Napomena:

1, podignite ekstremitet, da biste smanjili otok tela, obratite pažnju na to da li simptomi pritiska, u bilo koje doba posmatranja prstiju (toe) krvne boje, boje kože, temperature, otoka, senzornih i motornih promjena, situacija. Ukoliko dođe do promene, potražite medicinsku pomoć i uklonite gips, sve dok se stanje ne poboljša, onda je malter popravljen.

2, pacijenti sa ranama, kao što je otkriveno da je gips natopljen krvlju ili infiltracijom, treba odmah da se leči.

3, mora gipsu držati suhe i čiste. Ako je gipsu namotan vodom, ne samo lako je skratiti njegov vek trajanja, već i lako dovesti do rupture kože, uzrokujući infekciju, tako da kad se kupka može koristiti za zaštitu gipsa kako bi se izbjeglo potapanje vode, dok je gips ekstremiteti se ne mokre na tlu.

4, obratite pažnju na hladnu i toplu, hladnu sezonu paćnju na izloženu toplotu tela; topla sezona, obratite pažnju na ventilaciju, kako biste spriječili toplotni udar.

5, obratite pažnju da čuvate gips čistu, nemojte biti urin, tako da je vlažno zagađenje. Okrenite ili promenite položaj, trebate zaštititi prototip gipsa, kako biste izbjegli deformaciju loma. Kao što je smanjilo oticanje ekstremiteta ili atrofija mišića izazvana gubicima gipsa, odmah treba zamijeniti malter.

6, pacijent se ranije nije izvukao iz kreveta, kako bi im pomogao da se preokrene i da pacijentima upravljaju gipsom u okviru aktivnosti kontrakcije mišića; okolnosti to dozvoljavaju, podstiču iz aktivnosti u krevetu.

7, obratite pažnju na korekciju deformiteta. Rendgenski pregled pacijenta otkrio je da je prelom na bitu i dalje dobar, ali ima ugaonog deformiteta, treba odmah da se tretira kako bi se ispravio ugaoni deformitet, ako je potrebno, hirurški tretman.

8, gips-pakiranje dugo vremena, može osećati kožu unutar svježeg gipsa, ne proširiti strano tijelo u omet od gipsa ili će obložiti pamuk, a ne u gipsu, jer ovaj pristup ne samo da ne može eliminirati svrab, ali može biti uhvaćen u gipsu, ne može se ukloniti u gipsu, ne samo da skraćuje život gipsa, već i uzrokuje oštećenje kože.


Povezane vijesti