Search

Dom > Vijesti > Sadržaj
Koncentrator kiseonika
Apr 27, 2018

Kiseonik. Mi to uzimamo zdravo za gotovo, zar ne? Onda je iznenada sve o čemu možemo razmišljati. Zavisnost od kiseonika može biti izmjenjivač igre, ali ne mora biti izmjenitelj života. Proveo sam godine za učenje o najnovijoj opremi za prenos kiseonika. Ima toliko opcija, i želim da ih podelim sa vama. Ja sam Kiseonik Gal, učitelj svih stvari kiseonikom!

Prenosivi koncentratori kiseonika su dizajnirani za korisnike kiseonika koji žele mali, lak i dostupno rešenje za kiseonik u prenosivoj i mobilnoj jedinici. Prenosivi koncentratori kiseonika su dizajnirani za potrebe svakog pojedinog kiseonika i variraju u težini, veličini, podešavanju protoka kiseonika i trajanju baterije. Nosimo preko 20 različitih modela novih i korištenih mobilnih koncentratora kiseonika, sve u različitim veličinama, tipovima kiseonika, litrima po minuti i specifikacijama.

Koncentracija kiseonika odnosi se na ukupnu količinu kiseonika u datom sistemu. Ovaj izraz se često koristi iu medicini iu proučavanju životne sredine. U medicini, koncentracija kiseonika, koja se takođe naziva zasićenjem kiseonikom, odnosi se na količinu kiseonika koji krvne ćelije prenose crvene krvne ćelije, kao i na ono što se rastvara u tkivima tela. U okruženju, zasićenje kiseonikom se može meriti upoređivanjem procenta kiseonika sa procentom drugih molekula u tečnosti ili gasu.

Kod ljudi, kiseonik se nalazi na tri mesta. Može se održati u plućima, pronađenim rastvorenim u tkivima tijela, ili preneti krv koja se nalazi u crvenim krvnim zrncima. Ljudi trebaju često dišati jer ne mogu u bilo koje doba da čuvaju više od nekoliko minuta vrednog kiseonika. Ostale životinje, kao što su neki vodeni sisari i gmizavci, mogu spustiti svoj metabolizam i uskladištiti više kiseonika u svojim telima, tako da mogu duže zadržati dah.


Povezane vijesti