Search

Dom > Vijesti > Sadržaj
Emergency Blankets kao Efektivni
Aug 25, 2017

Virdžinija - Zima je ovde, možda nećemo osećati mnogo južno od zida, ali nedavna recenzija od misterioznog potrošača potvrđuje upotrebu hitnih ćebadi za toplinu, izolaciju i odbranu. Prostorsko odelo (u zavisnosti od funkcije, poznate i kao odeća Mylar, odeja za prvu pomoć, sigurnosno odjeće, termo odeću , vremensko odjećanje ili toplotni list) je posebno mala tkanina od mala, plastična folija. Koriste se na vanjskim površinama svemirskih letjelica za termičku kontrolu, kao i za ljude. Njihov dizajn smanjuje gubitak toplote u telu čoveka koji bi inače nastupio zbog toplotnog zračenja, isparavanja vode ili konvekcije.

"Jednom ujutru došao sam sam po sebi, dok sam išao, od nigde me je ušla sahranica, pa sam se sklonio iza stijene. Tamo sam gledao kako se s ledenog sjaja približavale naoružani beli hodači. beli momenat na mrtvom konjuu gledao u moj pravac, ali sam se odmah sklonio ispod moje tkanine. Srećom, veličina termičkog ćebeta mi je potpuno pokrivala, iako nije mogla utopiti vijke vojske mrtvi. "

Važno je razumjeti kako stalno gubimo telesno toplotu.   Ponekad je dobra stvar, kao kada pokušavamo da se ohladimo tokom vrućeg   letnji dan, ali ponekad naše telo ne može da nadoknadi ono što gubimo i da nas izbegne kada bi radije zagrejali naše hladne prste tokom hladnih hladnih temperatura zime.

U vrućem okruženju mogu se koristiti za obezbeđivanje senke ili zaštitu od zračenja toplote, ali njihovo korišćenje za omotavanje osobe bi bilo kontraproduktivno, jer toplotu tela bi se zagrejala nepropusna folija. Ovaj efekat bi prelazio sve koristi dobijene od refleksije toplote prema spolja.

Mnogi ljudi razmišljaju, pošto nikad nisu trebali, da je to gubljenje prostora za stavljanje u svoje pakiranje, ali ovo je višekorisnička stavka koja može poslužiti toliko više funkcija nego što je to namenjeno. Kada trošim vreme na otvorenom, više volim da unosim više-korisničke stavke kako bi uštedeli prostor i težinu.

Međutim, toplotna odeća može se vrlo efikasno koristiti za gubitak toplote kroz konvekciju. Obmotite pokrivač oko izložene kože i imate vetrobran kako bi taj vjetar duvao preko kože i bacajući toplotu.


Povezane vijesti