Search

Dom > Vijesti > Sadržaj
Avion japanske budžetske kompanije se izvinio zbog toga što je puzao na prugu
Sep 16, 2017

Električna kolica za stepenice koji mogu penjati najviše stepenica, uključujući spiralne stepenice, razvili su studenti u Cirihu.   Imamo dva glavna točka, dva velika točka za vožnju na ravnom terenu u balansnom režimu kao Segway. A onda imamo dve gumene staze koje možemo proširiti do ugla stepenica i dozvoliti da invalidska kolica uvek budu uspravna na svakom koraku na stepenicama. "

Izvršna avionska kompanija u Japanu se izvinila   za stvaranje putnika sa invaliditetom popunjava niz stepenica za letenje aviona ranije ovog mjeseca. To omogućava korisnicima da se kreću bez napora. Neki imaju dodatne funkcije poput nagiba, sedišta za sedenje i dizala nogu. Ova invalidska kolica su pogodna za one sa slabim gornjim telima.

Osoblje Vanilla Air-a reklo je Hidetu Kijimu da će ga pustiti na svoj let iz Amamija 5 juna u Osaka, ako bi mogao to napraviti bez prolaznika, izvještava BBC. Kijima, koji vodi neprofitabilne katalogizirane probleme pristupačnosti za turiste u Japan, paralisao je iz struka nakon školske rugby povrede.   Pre kupovine invalidskih kolica treba uzeti u obzir težinu i fizičku težinu korisnika, rekla je g-đa Puni- thamani. "Standardne invalidske kolica mogu sigurno nositi oko 110kg težine i prevazilaženje može biti opasno", rekla je.

Zbog toga gojazni korisnici trebaju koristiti bariatric invalidske kolica jer su napravljeni od armiranog čelika, aluminijuma ili titana i mogu nositi do 450 kg težine.

Takođe treba razmotriti širinu sedišta za invalidska kolica. Na primer, mali korisnik može imati problema da dođe do rubova ručne invalidske kolica ako je sedište previše široko.

Tokom prvog dela Kijiminog putovanja, njegovi prijatelji su mu pomogli da se ukrcaju u avion. Međutim, nakon povratka, zaposleni su rekli da mu nije dozvoljeno da dobiju pomoć iz sigurnosnih razloga, a nastavio je da se povuče u korake od 17 stepenica.

Šef osoblja aviokompanija se od tada izvinio Kijimi i obećao promjene kako bi poboljšao njihov tretman putnika sa invaliditetom.

Stolac za stepenice za invalidska kolica je mašina za vežbanje na kojoj se pomaže stolicu za kretanje napred ili dole. Ove mašine pomažu kolicima da se lako popnu na stepenice.

Ove mašine obično imaju dva tipa, automatsko i ručno. Ručnim invalidskim kolicima su potrebni drugi ljudi iza volana da kontrolišu alpinistu, a automatsko penjalo se može sami popeti na stepenište.


Povezane vijesti